1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



12 March 2017
I'm back, because imissyou @1:13 pm | 0 individual(s)

Assalamualaikum


Ehh, dah masuk tahun dua ribu tujuh belas? MashaAllah, tak sangka cepat sungguh masa itu berlalu pergi. Dan itu bermakna, blog kita ni dah 4 tahun tak dikemaskini since 2013. Wow! Seingat kita, last updated masa semester satu kot di alam universiti. Hm, tak ingat dahh. Btw, rindu gila dengan hobi sebagai bloggers tegar ni. Dulu, lepas spm perghh rajin gila hadap lappy untuk create story kat my baby blog ni. Biasalah time tu, dah terer nak pakai blog blog ni sebab lepas spm ambik kursus komputer. Belajar macam macam, pasal “html”, “editing”, “software”, “adobe segala adobe” dan macam-macam lagi lahh. Start form that, hobi nak ber-blogging ni terminat dalam diri. Reti jak semua, siang malam asyik berblogging jak. Siap buat tutorial bagaii sebab ramai followers request lepas tengok my baby blog ni cute kata mereka hehe.

Bukan takat tu je, macam-macam cerita share kat my baby blog ni taw. Bila flashback baca balik story-story dalam ni “HAHAHA” je la mampu. Bukan sebab apa, geli pun ada. Lucu pun ada. Sayang pun ada. Terkenangkan masa dulu punya dulu pon ada. Heee. Biasalah time tu muda lagi, bukan apa time sekarang pun ni muda lagi tapi kan hahaha dulu zaman spm memang lahh budak lagi kot rasanya. Budak zaman dulu, lepas spm tu kira tak matang sangat lagi. Maklum time tu zaman Tun M. Budak zaman dulu fikir study je, main banyak. Tapi bak kata pepatah “nakal tapi berakal” dan bak kata peribahasa "diam-diam ubi berisi". Kalau nak bandingkan budak zaman sekarang, lepas spm hmm, tak bole nak cakap. High class. Fikiran terlebih matang. Bukan takat lepasan SPM, yang baru nak PMR tu pon da over high class. Am I right kan? Tak pa lahh, tak boleh nak bandingkan zaman Tun M dengan zaman Najib. Jauh beza sangat kan -.- 

Actually, the reason why I nak create story kat my baby blog ni. First, of coz rindu and the second sebab saja. Kotnya la kan, umur tak panjang nanti bole orang tersayang family, sahabat, kawan-kawan and alls tahu kisah hidup kita melalui blog ni. Kan? Sebab kita tak tahu sepanjang mana usia kita. Even kita tahu, “Allah dah susun cantik-cantik jalan cerita hidup kita”. Tapi kita tahu, ajal maut hanya di tangan Allah. Kita perlu melakar dan mencorak novel kisah hidup kita dengan semanis-manis yang boleh. Yang pahit kita jadikan sebagai semangat untuk kita bangkit agar kita boleh jadi yang lebih baik. Yang indah, kita jadikan ia sebagai kenangan yang bahagia agar bila kita dah tiada kat dunia yang sementara ini orang akan ingat kita, selalu kirimkan doa untuk kita dan akan sentiasa merindui kita even kita dah jauhh kat alam kekal kelak.

Ehh, apa ni sedih sedih pulakkk. Mehh sini kita lap airmata tu. Alololo, tak cute nanti taw. Awakk, awakk nak taw tak kita ni kan sebenarnya, buat buat gagah je sambil menaip. Rindu punya pasal kan. Masuk ni dah hari ketiga demam panas. Nak kata terok tak jugak, sebab alhamdulillah tak nazak lagi. Nak kata tak terok tak jugak sebab tekak sakit bila makan, minum atau menelan makanan disebabkan batuk berdarah tiga hari lepas. So far, Alhamdulillah masih bisa bernafas lagi. Cuma sakit sikit je and need to rest maybe.


Ni baru lepas review. Masa nak pegi masuk bilik X-ray tu tak takot pun. Sebab bukan ada apa pun. Tapi yang takutnya bila dapat tahu result dia nanti hmm, bukan takat takut akan kefikiran seumur hidup bila tahu result tu negatif. Tapi, kena husnudzon semoga semua ya positif je. Seminggu kemudian sebelum fly baru dapat tahu. Tunggu result darah and x-ray tu. Doakan agar semuanya positif je untuk diri dan keadaan saya ek. 
Ada orang cakap, senyum tak bermakna dia tengah bahagia. Dan ceria tak bermakna dia sihat. Kadang-kadang kita kena berlakon untuk melihat orang yang kita sayang tak fikir dan risau dengan keadaan kita :)

Irna Ahmad