1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



17 December 2011
Freebies : Bentuk Border @12:46 pm | 0 individual(s)

Hii all ! :)
Macam mana semua ? Sihat tak hari ni ? hope ler korang sehat2 yerp ! Irnaa tak berapa nak sehat nehh.. Penink-penink pale ler. hehehe. Tak pe lah .. Pape pun , Irnaa ada nak share kat korang sumthikk niyhh ! :) Alar , cuba lah korang tengok Irnaa nyer post title. Ada bentuk lengkung kan ? Korang nak macam itu jugak ? Boleh lah , ikut step di bawah ! Ada banyak pilihan oo ~ ^_^
Border-boder kat atas niyh . korang boleh guna untuk Post Title .. Sidebar pun boleh jugak !

1. Untuk Post Title : seacrh >>  h3.post-title {  (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)
2. Untuk Sidebar Title : search >>  h2 { (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)

  • #Example_A  {
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
  • #Example_B {
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
  • #Example_C {
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
  • #Example_D {
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
  • Paste kod yang warna MERAH sahaja di bawah kod yang perlu korang carikan tu yea! :)
  • Dah jadi kan ? Bagitaw Irnaa cepat ! Kalau tak jumpa kod tuh , Irnaa tak boleh nak tolong ! heehe.

Labels: