1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



16 December 2011
Tutorials : Border keliling blog @4:19 pm | 0 individual(s)

Kita buad Tutor ni ikhlass untuk adek Suwaibatul tuuuuu . Alaaa yang dekat bawah niii . Jommm tengok :)
Alaaaa, adekkk sorry okeyy sebab lambat nak bagi link ni . Akak baruu je free nak updated blog ni . Sorryy okayy . Tanpa melengah kan masa jom tengok cara-cara kat bawa ni :P

Macam biasa , mula mula pergi Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Tick Expand Widget Template .

1. Cari kod ni :
.content-outer {
tapi kalau tak jumpa , cari kod ni pulak :
#content-wrapper {
2. Paste-kan kod ni dekat bawah kod atas ni :
-webkit-box-shadow: 0px 0px 40px rgba(0,0,0,0.4);    -moz-box-shadow: 0px 0px 70px rgba(0,0,0,0.4);     box-shadow: 0px 0px 70px rgba(0,0,0,0.4);    -moz-border-radius: 2em;    -webkit-border-radius: 2em;
-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 20px;
-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
border-bottom-left-radius: 20px;
border-bottom-right-radius: 20px;
3. Preview duluw then save okeyyy .
4. Senang kan? jadi, or tak jadi g tauu yaaa :)

Labels: