1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



16 December 2011
Tutorials : Double Underline @4:10 pm | 0 individual(s)

Haaaa ! ary nie , Irnaa nak buat tuto double underline . Tengah boring boring so ingat nak derma ilmu jap hehe , tak salah an ? Okeysss ! now , sapew yang nak ikot cara sys Irnaa kmoo niyh , meh ler ! haha^^

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html > tick Expand Widget Template

2. Tekan Ctrl +F dan cari kod ini : (kalau tak jumpa tu , pakai manual je :)
/* Header 
3. Copy kod kat bawah ni pulak :
u {text-decoration:underline;border-bottom: 2px dotted #FF0080;padding: 0px; }
4. Paste kod yang telah di copy ATAS kod /*HEADER

5. Edit tulisan bewarna purple mengikut citarasa masing² .
Contoh : dotted boleh ditukar dengan >> solid
                : #FF0080 boleh ditukarkan dengan kod color yang korunk suka :)
6. Kalau dah siap and menjadi , bagitaw Irnaa ^^

Gudluck yeeaa !

Labels: