1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



16 December 2011
Tutorials : Tulisan membesar @3:58 pm | 0 individual(s)

Salam semuaa !!
Hari ni , Irnaa nak nak share ngan korang ciket , mcm mana nak bagi tulisan besar.. bila cursor tuh , sentuh LINK korang :) Irnaa try2 je tadi , tgk2 menjadi jugak ! haha

Ikut Step Irnaa okeyss ?:))

1. Log in > Design > Edit Html
2. Then , korang cari code di bawah : (Tekan Ctrl + F serentak utk memudahkan pencarian ! :)
a:hover
3.  Then , korang paste pulak code kat bawah ni , kat bawah kod yang korang cari tadi k ?:)
font-size: 22px;font-weight: bold;text-decoration: none;}
 Yang warna merah tu , korang boleh tukar dengan SAIZ kebesaran tulisan yang korang nak ok ?:)

4. Da siap . SAVE dengan hati yang tenang ok ?:)

5. Okey ! Cepat pegi VIEW blog korang ! menjadi tak ? :)

Kalau jadi , bagitau Irnaa ^_^

Labels: