1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



14 January 2012
Keep work and work :/ @12:51 am | 0 individual(s)

Assalamualaikum (:
// Nak nangis tapi air mata tak nak keluar lah pulak, tersekatt :) //
Photobucket
Heyyyy awakkkkk ! SERIOUSLY rindu nya dekat awak-II semua nihhh. Nak pelok sikid boleh, meh dekat meh dekat. Hehe Sah GEDIK, kennn? Herhhh, to night baru kiterr dapat online then update My Sweet Blog nihh tauu. Bukan apa, huhu tak da masa yang free yang mengizinkan nak Meng-update this blog. Busy memanjang jak kiterr nihh ehh. Nihh pun kiterr baru pulang dari kerja tau. Lambat? Yessss, memang sangat lambat. Sebab tadi berhampiran tempat kerja kiterr tuh ada "Ujibakat Mentor" tuhh yang "customer's" ramai tahapp giler then kiterr pun terpaksa close counter late jugak. Sengal kenn? :/

Kiter online nih pun sebab nak Isi borang "UPU" (Kemasukan ke IPTA). Tapi belum nak memohon lagi, takut nak isi sendiri. Lagipun markah Kokum dari sekolah belum di bagi, baru nak suh kakak ipar kiterr ambil kan esok. Kiter tak boleh nak pegi amik sendiri sebab cuti tak diluluskan. So, mungkin selasa depan kod baru memohon IPTA. Apa boleh buad lah kenn, kerja kerja jugak tapi study jangan lupa. Betol takk? Kesihatan plak? Haha jangan dicakap lahh ehh, bukan apa bersyukur alhamdulillah lahh Hehe malu nak bagi tahuu. Ishhh jangan lahh paksa-II ehh, seriuss kiterr malu nak bagitahu. Herhhh, nak tahu jugak? betol nihh? K/fineee lahh huhu kiterr naik 7Kg okayy? Elehhh nak gelak kan kiterr lahh tuh, takpe-II. Nak mejok jap >_<

Yelahh, kiterr ngaku lahh kiterr nih dahh gemokk. Kat tempat kerja My brother supervisor Abang Adi calling me "bondeng" okay? And staff-II lain pun calling me macam tuh jugak. Maksud bondeng tuh apa? Aiyahh, bondeng tuhhh "Debab" "Gemok" "Budak Gendut" lahh. Seriously, memang berat badan kiter naik sangat-II mendadak. Cikgu-II kiterr pun cakap macam tuh. Cikgu-II kiterr asal terserempak jak kat tempat kerja tuhh mesti terkejut gilerrr. Cikgu kiterr cakap kiterr makin gemokk tak macam zaman sekolah dulu kurus jak. Ye kaa? Haha, Nak tahu lagi cikgu kiter puji yang nih dah tambah cute ohh. Kuikuikui, tak sangka dapat pujian sebegitu manis hihihi "Terima kasih cikgu ku" Haha jangan jeles ek sebab kiterr kena puji "cute". Hehe, nak jugak ehh? Tak pa nanti kiterr puji awak ek :P

Lastly nak bagi tahu two week from now kiterr akan busy gilerr. Sebab dua minggu akan datang, kiter yang bekerja nihh takda "shift" dahh. Shift tuh apa? Okay "shift" tuh maksudnya jadual waktu kerja lahh. Kiter jugak takda "offday" just ada "after" masuk tengahari jak. Kerja dan terus bekerja. Nak tau lagi, start on tomorrow kiterr akan pulang kerja lewat okay. Jam berapa? Huhu Jam 11.59PM (malam). Kerja "overtime" ehh. Letih? Yesssss sweety, memang sangat-II penat sebab, kan nak "Happy Chinese new year" so customer's ramai giler sibuk sakan lahh nak pegi ber-shopping ini itu. Dengan karenah customer's lagi nak kena di layan. Cerewetnya, Ya Ampun ! Tuhan jak yang tahu. Terpaksa terima ja lahh, sebab kiterr nih bekerja bukan duk senang-lenang kann. Heyyhh ! Begini lah hidup orang yang bekerja makan gaji kann. Seriously, baru kiterr dapat rasa. Sangat susah dan penat -..-'

So the conclusion is, nanti kan bila kiterr dapat masuk "Alam Universiti" kiterr janji akan study elok-II and takmo enjoy-II bila kat sana. Kiter nak dapat Best/Good result kat "U" then nak mohon kerja yang okay/bagus-II. Contohnya, kerja kerajaan lahh. Senang sikid, sebab masa depan akan terjamin. Oleh itu, awak-II semua, Doakan kan kiterr dapat best result on My STPM nanti nih yahh. Frankly, I feel very scared to wait at that time. Pray for me, pleaseeee and I will always pray to Allah (:


// Nih pulak pencuci mata untuk awak-II semua :3 //
Comel tak Baby kat atas nih? Seriously, sangat-II comel ehhh macam nak cubit-II jak pipi baby nih. Nama Baby Comel ni Hana Hafiya Binti Hisyam Nazrul dan lahir pada 8hb Januari 2012 pukul 12.20PM hari Ahad. Ni bukan baby kiterr ek, kiterr belum kahwin lagi lahh. Ni Baby Cikgu Kesayangan kiter lahh yang duk jauh nun di sana tuhh kat Dengkil, Selangor. Cikgu Zuraifah Zukifile her name. Haa, Cikgu Zue tuh lahh Umi kepada baby Hana yang comel nih. Gambar nih kiterr just amik kat dalam FB umi dia jak. SERIOUSLY, Baby Hana Hafiya comel sangat-II macam Umi Zuraifah dia. To cikgu Zu, congratulations and Alhamdulillah kini dah bergelar "IBU" kepada Baby Hana. Semoga sihat selalu dan bahagia disamping suami dan keluarga tercinta. Miss youu, Teacher Zue :'(
Biee, kiterr rindu awak tauu. But now kiterr busy gilerr, sampai nak pegang handphone pun takda masa. Kesian tak? Kiterr sayang awak sangat, bieee. ILYSM and IMYSM zombi ^^
Mood : Tired, not sleeping enough -,-'