1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



27 June 2012
Jagakan dia. @11:49 am | 0 individual(s)


Assalamualaikum (:

Awal subuh dah online sebab tak tahu nak buat. OK, kiterr bangun TER-sangat laa awal pagi ni tau. Pukul tiga subuh. Ulang tiga subuh OK? Haha. Actually, bukan apa kiterr memang pun nak update blog ni. Maklum kiterr kan nak pii jauh. Nun jauh nak pii negara orang, nak merantau kejap kat seberang JAKARTA. Entri kali ni kiterr buat istimewa buat orang tersayang. To my beloved capital laa. Mr Muhamad Fuad Ahmad. Haha ceh see, siap bagi nama penoh lagi tau. Gedikk :P
Kat sana memang laa boleh online. Tapi itu pun kalau kiterr reti nak pakai ipad kiterr ni guna sim Indonesia. Agak nya kiterr memang tak reti kod. Sebab Ipad ni sim dia kecik, lagi pun kiterr mana pandai nak connect line dari Indonesia tu. Haih, nanti bila kat sana hope kiterr dapat online jugak biarpun kejap. Janji kiterr online. Sebab kiterr tak boleh hidup tanpa internet ni. Lagi satu hope nanti kat sana ada lah jugak orang nak ajar kiterr macam mana nak pakai sim kad Indonesia tu, bukan apa supaya senang kiterr nak berhubung dengan saudara-mara yang ada kat Malaysia ni. Means Tawau, Sabah. Lagi pun, kiterr kat sana ingat duk dua tiga hari ka? Tak OK! Kiterr kat sana mungkin dalam dua tiga minggu kod. Nak dekat sebulan jugak tu. But for sure, kiterr datang Tawau sebelum awal ramadhan. Lama tak? Lama kan? Memang pun.
Eeeuw, panjang lebar pulak kiterr berkutbah dekat atas tu kan? -,-‘
Awak, nanti bila kiterr kat sana mesti kiterr akan rindu sangat-sangat dekat awak kan? Everything about youu I’ll miss. Firstly, suara awak, gelak-tawa awak, kiter rindu awak calling me sayang, kiterr rindu calling dari awak, rindu message dari awak, heeee of course everything. Kiterr kat sana maybe two or three weeks. Seriously, agaknya bila kat sana nanti kiterr boleh tak hidup tanpa dengar suara awak? Kalau boleh bila kat sana kiterr teringin sebelum tdo kiter nak dengar suara awak. Kiterr tahu ia nya cuma mimpi kan? Entah laa, semenjak dari yang awak cakap yang jangan terlalu berharap dengan hubungan ni serius kiter rasa down bila baca text tu. Sangat down! Mungkin apa yang awak cakap kan tu memang ada betul nya. Awak ajar kiterr supaya jangan terlalu berharap atau jangan letak kan harapan yang terlalu tinggi dengan hubungan ni sebab awak takut nanti kiterr tak bolehh nak terima semua apa yang akan berlaku kan? Eyaa awak, biarpun bagi kiterr ianya tersangat lah payah nak buat semua tu. Kiterr janji dengan awak yang kiterr tetap akan mencubanya. Dan kiterr nak  awak tahu yang kiterr buat semua ni sebab kiterr sayang dengan awak, kiterr sangat sayang dengan hubungan ni. Kiterr tahu ni semua hanyalah mainan dunia semata-mata dan kiterr akan selalu ingat pesan-pesan nasihat dari awak tu. “Kalau kita ada jodoh tak kemana jugak kan?” Awak, airmata kiter mengalir lagi.. Kiterr rindu sangat dekat awak. Rindu awak bie. Thanks because always make me smile.
I don't expect anything from anyone because the expectations always hurts.. ;)
Awak, nanti bila kiterr dekat sana awak janji awak akan selalu ingat dekat kiterr OK? Then, kiterr pun macam tu jugak akan selalu dan tiap hari akan ingat awak. Twenty-four hours, kiter nak awak tahu itu. Lagi pun kiter percaya dengan perkataan dan lagu “Aishiteru” ni. Ingat lagi tak? Kiterr selalu sayang dekat awak. Awak, doakan kiterr semoga selamat sampai/pulang okay? Hal yang terpenting yang kiterr nak awak tahu, tolong jangan risau dengan kesihatan kiterr ya? Ibu kan ada. Dun wury about me, but I will always worry about your condition. Awak, jaga diri OK? Jaga kesihatan tu. Kalau kerja, jangan lah sampai terlalu penat tu sebab urat tu selalu sakit. Nanti bila kerap macam tu, kang tak pasal-pasal sakit teruk pulak. Janji OK? Janji yang awak akan jaga kesihatan tu. Sebab bila awak jatuh sakit maybe kiterr jugak akan turut jatuh sakit.

Yang pasal semalam tu, yess memang kiterr nangis. See, mata kiterr dah bengkak di buatnya. Kiterr nangis bukan apa, semenjak ni awak selalu dengan perangai awak macam tu. Bila kiterr message stop kejap then datang message awak "sayang, bie letih nak tdo.. ILYSM and IMYSM. Seriously, kiterr hampa tau awak buat macam ni. Tengok, ingatkan sebelum kiterr nak pii berangkat kat nun jauhh tu awak akan call kiterr. Tapi, sangat malang bukan suara awak jak kiter tak dapat dengar, message dari awak pun langsung takda nak sampai kan? Awak lupa? Kiterr tahu awak memang lupa kan, pahadal kiterr dah bagitau pun bila tarikh kiterr nak bertolak. Kiterr taktau laa sebab apa awak lupa, mungkin sebab awak terlalu membusykan diri tu atau saja buat-buat lupa. Kenapa, makin hari kiterr sayang dekat awak makin awak buat kiterr macam ni? Awak memang da bosan tak sayang dengan kiterr ehh? Kiterr tak tau da nak buat apa. Kiterr sangat tak tau nak awak apa. Entah laa, walaupun sedikit rasa kecewa tu ada tapi takpa kiterr selalu ada untuk awak.  Muhamad Fuad "yang dulu" always in my memory. Iloveyouu so much! Saya sangat rindukan diaaa )':
Tuhan, jagakan dia. Dia kekasih ku ‘kan tetap milikku. Aku sungguh mencintai, sungguh menyayangi setulus hatiku.
Mood : Off to Jakarta, Indonesia.
IrnaSayangFuad