1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



20 July 2012
Cakeeeee :) @12:25 am | 0 individual(s)


Heyy peeps! Haha, hari ni area kat tawau panas giler. Dugaan ramadhan kod. Bulan suci penuh rahmat kan. Haaa, dalam nak dekat-dekat bulan puasa ni tetiba pulak nak buat cake. Nak tau, satu hari kerja kiterr hanya buad kek. Taaa daa, haha baru nak belajar laa katakan. Perghh! Sumpah, penat gilerr membuatnya. Btw, ianya sangat-sangat best. Rumah kiter penuh aroma wangian kek tu. Hehe, ada dua resepi kek kiterr buad tau. First, cake chocolate rise. Alaaa, yang kek biasa-biasa jak tuh. Yang banyak di jual kat pasar-pasar, grrrrr. And then, second tu cake butter choco rise. Yang ni sedap sikid. Sikid je, btw kek ni yang kiterr suka makan plak. Rasa tak terlampau manis, dan tak terlampau sedap. Yang sedang sedang saja. Cehh :P

   

Ta raaaa! Ni laa kek chocolate dan kek butter tu. Simple jak kan? Yang kek coklat tu hehe ada comot sikid laa. Macam empunya tuan. Tapi, ia nya istimewa. Hasil tangan kiterr sendiri. Untuk yang kali pertama tau. Hahaha. Herh, dalam tengah-tengah proses membuat cake ni, ada spoil jugak ehh. Nak tau siapa? Siapa lagi kalau bukan my cute nephew tu. Manja, banyak karenah sangat lah kasih tu. Nak itu la nak ini laa. Nasib baik comel kalau tak siap kena pannngg***. Hahaha, nope laa. Kiter sayang my nephew kiterr. Kasih is little princess my family. Kitaorang sayang budak kecik nakal tu. Naik tangan pun tak pernah tau.

Haha, btw kiterr nak ucap selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak kepada semua penganut agama suci agama Islam dan termasuk lah saya sendiri. Puasa penoh-penoh tau, jadi nanti boleh dapat banyak duit raya. Kan kan, Nak duit raya tak? Kalau nak, bila raya menjelma datang lah rumah kiterr. Konfem dapat duit raya. Hehe. Okkay laah, kiterr harap semoga Ramadhan kali ini penoh bermakna untuk saya dan keluarga saya sendiri, awak dan semuanya.

Baa, macam nak out dulu laa. Update blog tengah-tengah malam ujan lebatt ni. Haha, takda kerja laa katakan. Lagipun grrrrr, line ni buat tekanan darah aku naik pii 270 darjah. Lembab, lidut gilerr. Kalau hari-hari online macam ni boleh sakit jiwa jugak lah. Haih, macam mau baling jak Ipad ni dekat dinding. Grrrr! Btw, memang rasa nak chow da. Nak mandi dulu. Heeee, mesti best kan mandi tengah-tengah malam then ujan lebat. Haha, sejuk pulak tu. Adehh.. Hehe, Klaaa nak mandi, makan nasi, makan maggie, makan kek, kemaskini laptop buruk aku yang tersadai lama dalam almari, susun my album and then nak tido. Kuang-kuang, ternyata btol tekaan ku. Tiap malam aku tido lewat. Sukanya! Alaaa, tapi malam ni 50minit tido awal sikid dari semalam laaa. Nak marah? Takut sakit? Suka hati okay, my life?! Kesah pulak engkauu.  Aku nak mandi malam ka, nak makan malam ka, nak tido lewat ka? Heee, suka-suka aku laa. Haha, lagipun takda siapa nak peduli daa. Jangan nak busybody, get lost laaa!! Kbai, nak out nak mandi (:

21072012, Selamat menunaikan ibadah puasa (:  
MOOD : Puasa.
Sleep,   04:03am Subuh.