1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



19 July 2012
Thanks for everythings :) @1:02 am | 0 individual(s)

Jarak jauh adalah ujian cinta. jarak dekat adalah ujian iman. menanti adalah bukti kesetiaan.
Akhirnya kan, akhirnya jadi macam ni. Ya Allah.. engkau berikan lah kekuatan kepada, hamba mu yang sangat lemah ini. Kalau dulu aku dengar cakap family, teacher, kawan kawan tentu tak jadi macam ni kan? Andai saja masa itu boleh di ulang kan sangat best. Tentu tak kan pernah ada kejadian macam ni. Betul lah kata cikgu nor sangat sakit bila kita sangat sayang dekat orang tu. Sakit sebab suatu hari kita akan kehilangannya. Dan ternyata 16072012 pukul 11:28am mesej terakhir, aku hantar dekat dia. Maybe everything my fault. Yes, I know it. Tapi aku buat mungkin untuk kebaikan untuk aku dan dia.
Maafkan hati ini yang tak bisa berhenti menyayangimu.. Walau ku tak bisa menjadi milikmu. Juga sebagai yang tercinta. 
Sungguh bukan maksudku.. Untuk memaksamu menjadi milikku. Yang slama ini sudah menemaniku. Untuk sebagai yang tercinta. Di hatiku..
Kecewa nya hati bila mesej ni sampai. “Still love, tapi maybe tak macam dulu..”. Ada sesiapa boleh bagitahu apa maksud mesej ni? Tak pe lah, aku malas nak bahas semula semua. Mungkin jodoh aku dengan dia sampai setakat 16072012, 11:28am. Kenapa tak sekali 04072012 kan? Jadi boleh terus terjun kat dalam laut yang sangat lah dalam tu. Lagipun aku sedar aku siapa, makhluk Allah yang lemah, bodoh, tak cantik, tak perfect, tak kaya, tak secerdik mana pun berbanding yang lain. Serius aku rasa down sangat dengan semua ni, tapi aku tak tunjuk dengan orang. Takpa, mungkin bila dia dah sambung belajar insyaallah aku doakan dia dapat wanita yang solehah, baik, cantik, dan sempurna di mata yang lain.  Insyaallah~

Sepi melalui hari-hari tanpa dia seriously memang sangat frust, kata-kata janji manis dia membuat aku tambah tak terdaya nak hidup ceria macam dulu. Ignore it ERNA, you can do it. Firstly, message, calling dia, gelak ketawa, cerita kolot dia, lawak budu dia, and expecially suara dia. Apa kan daya, aku tetap kena belajar dari semua. Mak/ayah, abang/kakak, cikgu, kawan-kawan kata ni semua dugaan. Kena lalui dengan penuh kesabaran. Alhamdullilah, setakat ni aku masih kuat untuk lalui nya. Esok, lusa, satu bulan, satu tahun tanpa dia? Entah laa. Kuatkan lah aku Ya Allah. Aku memohon, kepada mu saja tempat untuk aku mengadu. Sekarang, tak da lagi “Aishiteru”, “terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu”, “hampir kesitu” and so on. From now, my name is ERNA AHMAD not IRNA AHMAD. IRNA, hanya nama masa lalu ku bersama orang yang aku sayang. ERNA, yes I know you can do it all this matter. Insyaallah :)
No boys, no couple, no love, no CRY..
Thank you for everthings, expecially for loving me. Kenangan paling terindah buat kita berdua. I Love Muhamad Fuad Ahmad. You and always in my memory. Bagi saya, mungkin awak tiada pengganti.
I hope to do it. Now, I'll change all my passwords, change my attitude, my life and the process of forgetting all about him.
Horay! Hari ni 19/07/2012 tido pukol 4:53am (subuh). Patut selalu sakit kan? Maybe hari-hari akan macam ni tido lambat. Suka hati, me bukan you pun yang sakit. Kesah pulak -,-'

MOOD :    Jadi budak jahat/nakal.