1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



21 August 2012
Raya datang lagii :) @9:39 pm | 0 individual(s)


Assalamualaikum (:

Heyy, now dah masuk bulan syawal laa. Heee, tak sangkanya kan cepat sangat masa tu berlalu pergi. Dah nak masuk bulan September pulak tu. Btw, cakap punya cakap saya nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dengan awak-awak semua. Hewhew, suka lettew. Hello, raya tahun ni macam mana? Raya pertama, kedua okay tak? Hee, mesti dapat banyak duit raya kan? Laa share-share laa, hehe. Saya kan masih muda lagi, jadi kena laa bagi duit raya dengan budak kecik macam saya ni. Nevermind!


Cakap pasal raya ni, irna nak cerita sikit pengalaman raya pertama kedua kiter. Wow! Sumpah best giler raya tahun ni tau -,-‘. Aik apasal muka poyoss je tu eh? (best laa sangat, serius tak best). Takda laa, raya tahun ni irna rasa macam biasa-biasa jak. Serius, irna takda mood nak beraya. Kawan-kawan buat event pun irna malas nak join. Sorrry :/ Tapi, kalau nak datang rumah irna wow datang je. Mala irna rasa sangat gembira bila banyak yang datang. Eleh, macam tahu-tahu jak yang irna ni pemegang duit raya nak bagi untuk bebudak. Haihhh,

Haha btw raya tahun ni banyak tak dapat duit raya? Heee, konfem laa banyak kan kan? Duit-duit baru pulak tu. Ehh comel-comel kan duit baru untuk tahun ni. Kaler dia tu buat kiter semangat rajin/pegang duit tu. Irna? Ngee, tahun ni irna just duduk rumah jak so mungkin tak banyak irna dapat. Lain laa macam korang, perghh mesti da dapat smpai beribu-ribu kan? Irna dapat berapa? Heee, sikit je laa. Tak banyak mana pun. Raya tahun ni duduk rumah yang pasti sekarang irna dapat duit raya Cuma RM370++ jak. Banyak? Alaa tak laa, sikit jak tu. Korang mesti lebih banyak dapat duit raya berbanding irna, right? Alahai, korang ni duit je tau. Raya ni untuk kita menyatukan hati semua ummah, OK? Jadi jangan duk pikiaq duit jak, huh
   
OK, fine! Now irna nak kongsi aktiviti sepanjang raya ni. Nak tau? Serius ni nak tau? Okkay, pejam mata then kira sampai tiga. 1,2,3! Ting, hilang hahaha. Sumpah ni lawak badak budu*. Tkda laa, sepanjang raya ni irna banyak luangkan masa dengan menonton movie bollywood jak. OK, sila peril irna T.T Haha, irna punya suka laa erk. Movie yang irna nonton semua best siyokk gilerr. Tapi, movie tu irna nonton if ada actress favorite irna jak iaitu Rani Mukerji. Actress ni salah satu pelakon yang irna sangat sangat minati selain Preity Zinta, Kareena Kapoor, Shah Rukh Khan, Amitabh Bachchan, Hrithik Roshan, Salman Khan dan Saif Ali Khan (: Kalau pelakon bollywood, mereka laa pelakon yang irna sangat minati. Jom tengok movie apa jak irna download then nonton sepanjang hari terakhir ramadhan dan raya ni ^_^
Mari ke mari, jom lihat movie ni :)
  

  

  
Hehe, ni laa antara movie tu. Banyak kan? Seriuss, semua best !
  
Yang dua kat atas ni pulak, kejap lagi Irna baru nak nonton. Sebab baru abis kena download. Fuh! Lambat gileer. Ni pun masa kena download, irna takda kat rumah. Irna pergi LD, hehe masa tinggalkan rumah irna just hidupkan lappy, download movie ni then biarkan macam tu jak. Ngeee, bahaya kan? Tersangat laa nakal --'
Dan dan yang movie bollywood yang last ni, irna just nak gi tauu. Sebenarnya, antara movie-movie yang irna nonton haaa, ni laa movie yang tersangat dan terpalinggg BEST! Serioulsy, sangat best. See? Actors/actress nya pun hebat-hebat belaka.
Rani Mukerji / Rani Mukerjee is my favorite actor. And I thought she was the greatest actor in the world. Sweetness on her face and her smile made ​​me more interested in her acting.
Lastly, irna nak gii tauu. Haha, sebenarnya irna bukan minat sangat pun nonton movie hindi ni. Tapi disebabkan movie tu ada pelakon kesukaan irna yang paling irna minat so irna mula laa ada minat nak nonton movie bollywood. Janji ada pelakon Rani Mukerji, Preity Zinta, Kareena Kapoor, Shah Rukh Khan, Amitabh Bachchan, Hrithik Roshan, Salman Khan dan Saif Ali Khan. Kalau ada pelakon-pelakon tu berlakon movie, hehe "konfem" irna akan nonton movie tu :)

MOOD : Layan movie bollywood :3