1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



01 January 2013
GoodBye 2012, Welcome 2013 :') @12:01 am | 2 individual(s)

Assalamualaikum :')

Tepat jam 12:01:00 malam aku "create" entri di blog ni hehe late only one minutes jak bah. Subhanallah, cepat sungguh masa itu berlalu pergi. Kini, dua ribu dua belas hanya menjadi kenangan buat kita semua. Tak kira lah, pahit/manis suka/duka kah ia tetap  menjadi memories yang terpahat di hati kita, kan? Kalau aku nak cerita tentang kenangan manis aku, semestinya sangat banyak. Rasanya, tak boleh terhitung kot. Dan begitu juga kenangan pahit. Suka/duka? Sure everyone also had to feel it, right? Opkoss :')

Antara kenangan manis yang aku peroleh di tahun 2012 ni, *ceh wah, kempen kejap ya hihihi** Semestinya masa menyambut hari lahir aku - Di JAKARTA. Walaupun, ada kesedihan yang terpahat di hati aku ceh wahh *nak sedih konon ni :p** tapi aku tak bagi nampak kat keluarga aku yang berada di Indonesia. Aku tahu, mereka sudah bersusah payah celebrate besday aku, tak kan aku nak bersedih-sedih pulak kan? But, seriously I'm so happy celebrating my birthday with family so far off. For my family that was in indonesia thank you so much for the sweet gift. Sure, I will make sure it is always in good condition. Love uolls, muaahaha sikit :'*

Dan peristiwa yang aku fikir agak pahit jugak laa kan, about My relationship with him very I love in the month of my birthday. Malangnya itu jak aku dapat cerita hehe. Opps sorry sorry okkay, bukan apa I Think the bitter events a already passed, so malas mau cerita lagi :') Biarlah ia hanya menjadi kenangan silam saja *ceh, sedih lagi kunun bah** haha. Eh! Semestinya tidak sedih okkay? Orang tengah moodly New Year 2013 ni. Tak main lah, sedih-sedih. Buang ke tepi okkay *eksen ni** ulang, ke.. tepi!! ^^v

Btw for the new year, berharaplah untuk yang terbaik, dan bersiaplah bila harus buruk. Terima apa adanya, atau apapun yang ada diantaranya. Oleh itu, untuk Tahun 2013, saatnya kita menyelaraskan kembali antara pikiran, perkataan dan tindakan. Begitulah cara kita membangun kepercayaan. Akhir kata, *ceh ceh ceh ayat skema joo haha** Kita membuka awal tahun 2012 dengan ceria, maka sekarang kita tutup juga dengan ceria. Sambut 2013 dengan penuh percaya diri dan keimanan kepada Ilahi :')
Kegagalan dan kedukaan di 2012 bukan akhir perjuangan. Jadikan itu sebagai pelajaran untuk kembali bangkit berusaha lebih keras lagi di 2013 dan tidak harus lebih baik dari siapapun, tetapi harus lebih baik dari tahun sebelumnya. Terima kasih 2012 untuk semua pelajaran yang telah kau berikan, Selamat datang 2013 aku siap menjemputmu sekarang :')
 - Azam baru : Jannah adalah destinasi saya, Insyaallah..