1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



21 October 2013
Better than yesterday @12:14 pm | 0 individual(s)

Assalamualaikum,

Mostly, alahai rasa lama sangat tak update belog ni. Semenjak masuk ke alam Universiti ni serius tak da masa nak meng-update nya. Busy sangat dengan assignment dan aktiviti kolej. "Fuad selalu tanya bila nak update blog?" Bukan tak nak, tapi if nak create story kena ada feeling feeling baru cerita tu best. Ceh wah! Hehe. Tapi betul laa kan? Sebenarnya irna pun rindu nak luahkan perasaan di blog ni. Tapi keadaan tak mengizinkan untuk irna luahkan. Sekarang Alhamdulillah dah masuk semester dua, lagi laa sangat sibuk dengan segala hal kat university ni. Sangat sibuk. Sem ni, I think tak jugak banyak assignment individu nak kena buat. Just draw draw and drawing di sketch book. Assignment pun sama, just discuss, discuss and discussion group. Tapi irna banyak aktiviti luar nak kena handle. If cuti ada jak aktiviti luar kampus nak dibuat. Cuti midterm ni, irna tak balek kampung sebab ada event festival konvo nak kena handle. Walaupun tak banyak assignment sem ni , entah laa irna rasa penat sangat. Everyday tidur lewat. Kadang satu hari tu langsung tak tidur then terus masuk kelas lagi. Serius memang tak cukup tidur berbanding dengan sem lepas yang assignment nya banyak yang membunuh. Sem ni, kadang satu hari tu irna lupa nak makan. Ubat? Lagi la. Memang pemakanan irna dah tak terjaga dah ni. Berat badan irna turun mendadak. Wajah irna selalu kelihatan pucat if masuk kelas or buat aktiviti. Nak mengeluh, tapi I know this is lumpah kehidupan seorang pelajar universiti.
Fuad, hari ni irna dah update this blog. I know, you will stalk and read this blog. Fuad dah lama tunggu irna update right? Even arini irna sangat lebih, dalam irna penat irna teringat kat fuad. Suara fuad  macam teryiang nyiang suruh irna update belog ni. See? Irna dah update untuk fuad. Memang irna lama dah nak update tapi irna selalu penat. Banyak cerita irna nak bagi tahu fuad. Banyak masalah irna nak fuad tahu. Fuad are you still my friends right? Even we don’t have relationship? Fuad still want to be friend with irna kan? Mesti fuad tertanya-tanya kenapa irna bercakap macam ni kan? Fuad, irna nak fuad tahu. Walaupun irna skrg relationship with zul, tapi hati irna still with you. Masih bersama fuad. Sebab fuad dah curi hati irna tu dah dekat tiga tahun. Irna rasa serba salah pilih zul. Maybe ni laa salah sebab irna rasa tak bahagia dengan zul. Kan? Kadang irna rasa tertekan dengan sikap zul. Disebabkan kata-kata semangat fuad laa, irna selalu kuat lakukan semuanya. Ya, irna harap fuad selalu ada dengan irna, agar irna tabah harungi semuanya. Serius, irna tak sanggup nak lakukan sendiri.

Tapi, semenjak irna jalinkan hubungan dengan zul, irna perasan yang fuad banyak nak mengelak dengan irna. Kenapa? Fuad dah taknak berkawan dengan irna ke? Irna tahu lepas ni mesti fuad tak nak caring dan taknak tahu tentang irna dah kan? Irna cakap ni sebab, irna perasan if irna call fuad org mesej mesti fuad macam nak cepat jak tamatkan panggilan tu. Dengan alasan fuad cakap fuad banyak assignment nak kena buat. Walhal, sebelum ni irna tak pernah pun call fuad. Rasa terkilan jugak sebab hajat hati nak cakap dan dengar suara fuad lama-lama kalau boleh selama-lamanya yang boleh, tapi fuad cakap fuad busy. So, rasa kecewa tu terpaksa irna terima. Fuad nak tahu tak, kalau boleh hari-hari irna call fuad. Sebab irna lebih selesa bercakap dengan fuad berbanding zul. Tapi, disebabkan fuad selalu busy irna nak call atau mesej pun skrg irna rasa malu. Irna da rasa segan dengan fuad, sebab irna sedar, irna bukan siapa siapa fuad dah. Irna dah tak layak untuk fuad caring.
Fuad, fuad dah ada orang lain eh? Please be honest. Irna tak kesah. Irna just nak tahu. If fuad dah ada someone yang special dengan fuad rasanya lebih elok kot :’( Kalau fuad dah jumpa the sweet girl tu, irna just nak tahu. Sebab irna taknak ganggu your relationship with her. Dan irna taknak fuad terganggu dengan kehadiran irna. Irna tahu fuad tak selesa sebab selalu nak call msg fuad kan? Tu sebab, irna nak tahu fuad da ada someone yang special or not? Serius, kalau ada irna janji irna tak akan ganggu hubungan fuad. Irna janji irna takan cari fuad. Dan irna janji takan kerap call or msg fuad lagi. Irna pengang dengan janji janji irna. So please tell me and be honest. If you're happy, In sha Allah I am also happy for you.

Satu lagi irna nak bagitau, sebenarnya haritu before raya adha irna dah beli tiket flight pergi ke penang. Last minit, parents tak bagi sebab abang yang nak jemput irna kat airport pergi korea. Abang pergi korea 15hb oktober and then flight irna 17hb oktober. Takda siapa jemput irna kat airport. Parents takut irna pergi sorang sebab  airport penang besar. Sebab penang airport international. Irna ada bagi tahu abang sulung irna yang fuad yang nak jemput irna kat aiport tu. Tapi ayah irna tak benarkan. Sebab irna sampai kat penang sendiri tanpa abang. 1st, parents bagi irna pergi kat kedah sebab ada abang. Tiket flight pun dah beli, tapi last minit cancel sebab abang fly ke korea 15hb tu. So tiket tu irna dah tukar nama. Claim dengan orang yang nak tukar nama tu. Nasib baik ada yangnak tukar. Kalau tak tiket tu hangus macam tu jak. Mahal tu tak jugak dalam RM200++. Serius irna sangat frust sebab tak dapat jumpa fuad. My dream did not come true *very disappointed :’( Mungkin bukan jodoh untuk kita berjumpa. Satu hal yang penting yang irna nak fuad tahu, suatu hari nanti irna nak jugak jumpa dengan fuad. Tak kira laa, fuad masih single ka, dah jadi tunang orang ka or dah kahwin. Irna nak jumpa jugak. Sebab memang niat irna nak jumpa orang yang pernah sayang dengan irna. We are friends, right? Until jannah. Irna nak tengok face to face macam mana  skrg rupa orang yang pernah menyayangi irna. It’s my dream. Please pray for me so that my dream come true. Ya?
 I’ll thank Allah for opening my eyes. Now and forever I, I’ll be there for you. I know it deep in my heart.
Kalau benar benar jodoh irna sudah tertulis di luh mahfuz itu fuad, irna bahagia dan bersyukur sangat. Dan kalau orang itu bukan fuad, insyaAllah irna akan selalu ingat kenangan irna bersama fuad, dan akan mencintai orang yang  DIA da takdirkan untuk irna yang tertulis di luh mahfuz kelak. Irna bersyukur sebab pernah kenal dengan orang yang selalu sayang dan jaga irna. Remember that and always remember.
You’re my future, and my friend and my strength. And I pray we’re together in Jannah
Sincerely,
A person who ever you love.