1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



10 February 2014
BCWMH @4:50 pm | 0 individual(s)

Assalamualaikum..

Hmm, tak sedar terasa begitu cepat masa berlalu kan? Sekarang dah masuk bulan februari dua ribu tiga belas. Setakat ni banyak perkara dah aku lalui di tahun dua ribu tiga belas ni. Aku tahu lebih banyak hal di luar sana lagi yang aku kena lalui dan perlu tempuhi. Tak kiri lah suka mahupun duka. Pahit mahupun akan menjadi manis. Selama beberapa bulan ni, banyak perkara yang aku nak luahkan. Tapi, you must know. Tidak semua masalah kita boleh berkongsi cerita. Kita tak macam dulu lagi. Sangat berubah. Dulu, kalau boleh semua hal yang kita lalui nak berkongsi cerita kan? No secret. Always share with you and me. Tapi itu dulu. I know, dah tak boleh ungkit lagi. Be positive and smile right?


Next week akan melalui hari hari biasa lagi. Demi mengapai cita cita, harus kena tabah dan sabar. Serius sangat sakit bila berjauhan dengan keluarga. Dengan orang orang yang kita sayang. Demi masa depan keluarga kena berkorban untuk mereka. That’s why cuti semester sebulan ni aku hanya di rumah. Langsung tak keluar rumah. Keluarga pun just with my family. Sebulan ni aku hanya nak bersama family. Sorry my friends, bukan tak nak hang out dengan kamu. Everytime I just miss so much with my super duper big family, seriously. Hmm, sebab semester lalu enam bulan langsung tak balek kg. Actually, I can’t. Tapi aku kena lalukan juga. Yes, memang gantung rasanya cuti ni. But aku rasa bersyukur dan bahagia dapat bersama mereka. 

And for you, I want you to know that this song (Be careful with my heart) is for you and me. I means, the situation. I think, the song lyrics have in common with my situation. Maybe. Btw, I hope you listen and like it. I love this song so much. From far away I send it to you :’)
Perfect song I found. Gustung gusto ko ang kantang ito. Seryoso ang kantang ito ay napaka matamis at pinakamahusay na. Para sa isang taong kailanman makikita sa aking buhay. Mahal kita. (Auchh, hehe speak tagalog sudah ehh. Hihi sebenarnya saya faham bahasa tagalog ni sebab dulu masa kecik selalu lepak rumah jiran. Diaorang selalu ajar bahasa philippines. Tapi Faham sikit sikit jak laa ^^)
Lyrics of Be Careful With My Heart – Jodi Sta Maria & Richard Yap

If you love me like you tell me
Please be careful with my heart
You can take it just don’t break it
Or my world will fall apart

You are my first romance
And I’m willing to take a chance
That ’till life is through
I’ll still be loving you

I will be true to you
Just a promise from you will do
From the very start
Please be careful with my heart

I love you and you know I do
There’ll be no one else for me
Promise I’ll be always true
For the world and all to see
I’ll be right beside you forever
I won’t let our world fall apart
From the very start
I’ll be careful with your heart

You are my first (and you are my last) romance
And I’m willing to take a chance
(I’ve learned from the past)
That ’till life is through
I’ll still be loving you

I will be true (I will be true) to you
Just a promise from you will do (only to you)
From the very start
(from the very start)
From the very start
(from the very start)
From the very start
Please be careful with
(I’ll be careful with)
my heart (your heart)

For download and listen song of "Be Careful With My Heart" :

  - Youtube
  - 4shared
  - BursaLagu
  - Beemp3

So sudah dengar? Sweet kan? Hmm memang pun. Enjoy with the song okayy. Gonna miss you!