1 Silent Reader [s]
Home Twitter Facebook Instagram YouTube Follow
GadisBOO
entries profile tagboard links



04 April 2014
Holidays Midterm Break @8:31 pm | 0 individual(s)



Assalamualaikum..

Dear bloggers, hyee! Alala dua bulan lebih tak update my baby belog ni. Ohoho merajuk ek? Alololo, sorry im really really busy, seriously baby. Okay okay tak pa, sekarang nie nak updated la ne. Ce senyum, senyum sikit. Haaa macam tu la baru comell :*

Ngee, aku sendiri pun tak percaya yang dua bulan lebih tak update belog ni eh. Serius sibuk sangat sampai lupa nak update cerita kat belog ni. Actually, memang banyak benda nak cerita ni. Nak dengar tak? Nak dengar tak? Wah semangat Nampak! Okay okay aku cerita ek. *mohon fokus pada cerita aku ek :p
 
 Before 53.4kg and After 57.1kg *OhMayGee!

1st nampak tak nampak tak kat atas tu. Mohon jangan duk perli ek. Ketok kang! Hmm semua pun tahu yang yang berat badan aku makin hari makin naik -.- Kecoh satu unimas aku makin gendut. Asal terserempak dengan member mesti akan diorang kata “irna apasal makin chubby”/ “irna apasal makin sehat”/ “wah irna bahagia nampak”/ “irna makin berisi laa, makan apa”/ “alololo irna makin bulat, macam comel je. Ngee, haa tu laa antara ayat yang diorang akan cakap bila terjumpa dengan aku. Bunyi macam nak kena sepak laju laju je kan? Heee! Yang pasti aku pun tak tau kenapa makin naik berat badan ni. (makan jangan cakap, memang aku kuat makan sekarang) tapi kuat makan aku terkejut jugak sampai naik banyak macam tu. (yang kaki penuh plaster tu jangan cakap, aku noty girl tu sebab banyak tertampal tu).
 
Assignment Illustration  

2nd tak sangka cepat sungguh masa berlalu kan. Aku da pelajar tahun dua di unimas. Hmm rasa macam baru jak masuk alam uni da pelajar tahun dua. Semester ni, final exam tak banyak tapi walawei projek sana sini. Berlambak wei, bertimbun timbun banyaknya. Hari hari aku kena sketch, drawing, color meng-color! Woow, lumrah budak seni kan macam ni laa -.-  Sebenarnya aku takut jugak. Takut tak dapat nak follow untuk beberapa subjek tu. Huhuhu, bila di fikir balek macam nak meraung menangis terjun tasik unimas pun ada eh =.= Aku harap semester ni aku dapat kekalkan CGPA aku. Tapi kalau boleh naik, syukur Alhamdulillah. Haa cuba tengok kat atas tu. Nak tahu tak berapa lama kena siap tu. 1 jam 20 minit. Advanture tak? Hm bagi aku memang sangat advanture pun ni. Sakit wei tangan nak cross hatching drawing ni -.- Mata aku time buat ni memang koyak rabak. Kenak kenak lagi esoknya kelas pagi ohh memang kick mata aku jadinya (panda). But finally I am done :) Dan puas hati dengan markah yang dibagi :') Actually banyak lagi karya aku. Next time laa aku bagi tengok ek. Tak cantik pun, tapi boleh laa sekadar puas hati untuk diri sendir dan masa depan ku :)

 
Haa tengok tak tengok tak, betapa fokus nya budak tu. Teliti tu! Ni tengah fokus fokus my classmate pi snap pulak -.- Haih nasib baik comell kan. Haha
3rd yeah, hari ni 04/04/2014 bermula cuti midterm ku. Actually esok start tapi jumaat kan aku takda kelas so aku kira start cuti laa :) Hm tak sabar nak nak balek kampong! 9hb april balek tawau yes! Rindu dengan dua rakyat jelata tu (KasihKafeel). Tapi before balek sabah, 5hb april iaitu esok aku, mak dan kakak akan trip ke Jakarta! *excited. But only 4days sebab si kakak cuti empat hari tu jak. Tapi tak kesah yang penting holidays. Yehuu, nak shopping sakan sakan kat sana nanti. Tapi sedih jugak sebab only three of us. Si kakak along tak dapat pergi sebab tak dapat cuti. So Hanya kami tiga orang jak. Esok pagi aku dan asrie akan fly ke kota kinabalu. Huh, naik Malaysia Airlines (Mas Sentiasa Dihati) nasib baik ada kawan balek sabah. Sebenarnya kami takut jugak, tahu laa kes #MH370 tu. (Don't stop to praying them #MH370) Tapi tu semua da tertulis olehNYA, jika dia kata “kun faya kun” maka ianya akan terjadi. Ajal maut di tangan Allah. Kita hanya perlu mempersiapkan diri untuk menghadapinya. Allahu-alam'.

Btw, semoga perjalanan ku yang jauh dan berliku-liku tu di permudahkan, dilindungi dan sentiasa dirahmati olehNya. Doakan semoga aku selamat sampai ke Indonesia dan selamat kembali ke Malaysia dan seterusnya ke Unimas Sarawak ya. Thank you beloved bloggers :’)

Kuching-Kota Kinabalu-Jakarta-Kota Kinabalu-Tawau-Kota Kinabalu-Kuching-Unimas,Sarawak.
(My long long vacation)
Irna Ahmad
Sigh.